Reiki

 

Szakképzett Reiki terapeuta vagyok (Reiki I-II), okleveleimet a budapesti Kristály Akadémián, akkreditált intézményben szereztem.

Vállalok Reiki kezelést, energiával való feltöltést. Amennyiben érdekel, írj nekem, add meg az elérhetőségeidet (név, telefonszám, e-mail) és a részletekről személyesen egyeztetünk. 

 
 "Senki nem fog előtted mást feltárni, mint azt a tudást, amely ott lakozik tudatod legmélyén."

(Khalil Gibran, A Próféta)

Mi a Reiki?  

A Reiki egy olyan módszer, amely univerzális életerő energiát használ arra, hogy növelje jó közérzetünket. A hagyományos Usui Reiki szelíd kézrátétellel történő eljárással arra hivatott, hogy békét és egyensúlyt hozzon testnek, agynak és léleknek.

A Reiki-vel való feltöltés, az egészséges harmónia megteremtése kívül és belül. A teljes Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, tehát regenerálja a szellemi test finomanyagában lévő energiapályákat. Mozgásba hozza a test energiáit, gyakran nagyon gyorsan helyreállítja a terhelhetőséget. Ezenkívül lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a kiváltott gyógyító reak­ciókat. Stresszoldásra, fájdalomcsillapításra is kiváló megoldás.Mindenkit, aki alkalmazni kívánja a módszert, egy reikimester kell, hogy beavasson.

Az univerzális energia, az élet energiája minden ember testén átáramlik. A reiki erőteljes gyógymód, amely a kezeket használja arra, hogy eltávolítsa az akadályokat és visszaállítsa az energia szabad áramlását a testünkben.

Az, hogy megbecsüljük a reiki hatalmát, és tiszteljük hagyományának folyamatosságát, segít abban, hogy érezzük értékét mai bonyolult világunkban.

A hagyományokkal való ismerkedés megértőbbé tesz minket, de az igazi megértést csak a gyakorlatban érhetjük el.

Sok reikikövető azt a nézetet vallja, hogy a reikinek megvan a maga bölcsessége, és akkor is eredményes lehet, amikor a fizikai kúra már nem segít.

A reiki kihívás, viszont jutalmul spirituális felfedezőútra invitál. Energizáló ereje megadja a képességet, hogy intenzív érzelmi életet élő embernek érezzük magunkat, hogy kreatívan válaszoljunk helyzetekre, és hogy egész életünkben jóságot közvetítsünk mások felé.

A reikivel nő a beavatott intuíciós képessége is.

A reiki több, mint kiegészítő terápia. Úgy is tekinthetünk rá, mint spirituális utazásra vagy mint az élet ösvényére. Köztudott, hogy a test szabad energiaáramlásának gyógyítása és egyensúlyba hozása a nyíltság érzetét kelti. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy kitágítsuk tudatunkat és kiengedjük a régóta hordozott idegességet, fájdalmat.

A reiki nem vallás, így bármilyen hitű ember gyakorolhatja. Néhány gyógyítási fajtával ellentétben nincsen saját vallási dogmája, hanem arra ösztönöz minket, hogy bízzunk magunkban és az univerzumban.

A Reiki története 

A reiki Japánból származik, és Kalifornián, illetve Hawaiion keresztül jutott el a nyugati világba.

Dr. Mikao Usui, a Dashina Egyetem keresztény teológiaprofesszorának tapasztalásaiból és elhivatottságából éledt újjá a XIX. század végén.

Dr. Usuinak egy napon olyan kérdést tett fel az egyik tanítványa, amelyet nem tudott megválaszolni: "Hogyan is gyógyított pontosan Jézus?" Miután nem tudott felelni a kérdésre, dr. Usui rájött arra, hogy úgy fogadta el a kereszténység tanait, hogy nem is győződött meg róluk személyesen. Úgy döntött, feladja állását és nekivág a világnak, utazik, és tanul, hogy megtalálja a tanítvány kérdésére a választ.

Utazásai során az Egyesült Államokban is tanult, hét évet töltött Chicagóban, és diplomát szerzett bibliaismeretből. Végül azonban visszatért Japánba, ahol az indiai eredetű ősi szanszkrit nyelv tanulmányozásába kezdett, és hozzáfogott a japán buddhizmus tanainak olvasásához.  

A Reiki születése

Egy buddhista kolostorban folytatott  tanulmányai során dr. Usui egy olyan kéziratra bukkant, amely szimbólumokkal ábrázolva egy gyógymódot mutatott be. Úgy gondolta, ezek a szimbólumok fényt deríthetnek arra, hogyan gyógyítottak a spirituális vezetők, mint például Jézus Krisztus, vagy Buddha. Mivel a kolostorban senki nem tudta neki elmagyarázni, hogy a szimbólumok mit jelentenek, úgy döntött, egy szent hegyen fog meditálni, hátha rájön a válaszra. A huszonegyedik napon tudata olyannyira kitágult, hogy nemcsak a szimbólumokat tudta megfejteni, hanem megnövekedett tudatosság birtokosává is vált, és ahhoz a képességhez is hozzájutott, amellyel önmagán és másokon is segíteni tudott. 

Gyógyító rendszer

Dr. Usui élete hátralévő részét betegek és elesettek gyógyításával töltötte, illetve tanította azt a gyógymódot, melyet "reiki"-nek hívott. Sok év alatt arra a felismerésre jutott, hogy az embereknek aktív szerepet kell játszaniuk önmaguk gyógyításában, ha hosszú távon eredményeket szeretnének. Ezért elkezdte tanítani a reiki öt alapelvét is, melyek segítettek az embereknek abban, hogy pozitív szellemi és lelki hozzáállást fejlesszenek ki önmagukban, ami kiegészíti a gyógyítást. 

A Reiki öt alapelve: 

  1. Csak a mai napon hagyd az aggodalmaskodást: megkönnyebbül elmém.
  2. Csak a mai napon hagyd a haragot: megbékélek.
  3. Tisztelj mindenkit, akivel találkozol: tisztelem szüleimet, az idősebbeket, tanáraimat, gyermekeimet, barátaimat és önmagam.
  4. Tisztességgel keresd kenyered: tisztességgel keresem kenyerem, senkiben és semmiben nem teszek kárt, a környezetemet sem károsítom.
  5. Töltsön el a hála érzése minden élőlény iránt: értékes leckét adtok, mely hozzájárult fejlődésemhez és értelmem szintjének emelkedéséhez.

A Reiki működése 

A kezelés során a reikigyakorlók különleges kézpozíciókat használnak, melyeket a fizikai testtel, a szervekkel és a hét csakrával hoznak összefüggésbe. A csakrák a központjai a koncentrált energiának, mely testünk meghatározott pontjain vibrál. A reikienergia óvatosan kiegyenlíti a csakrák energiáját és azt az energiamezőt, amely a testet körülveszi, miközben a fizikai és lelki panaszokon is enyhít.

A hét csakra

(csak az érzelmi spirituális kapcsolatot említem)

Mindegyik csakra a test bizonyos részéhez és mirigyéhez kapcsolódik, illetve az érzelmi és spirituális energia megjelenéséhez, az alapvető túlélési ösztöntől kezdve az értelemig.

1. Tőcsakra: az életenergiához kapcsolódik

2. Szakrális csakra: az életerőhöz kötődik

3. Napfonat csakra: a hatalomhoz, uralkodáshoz és félelemhez kapcsolható

4. Szívcsakra: a szeretethez kapcsolható

5. Torokcsakra: önkifejezés, kommunikációval hozható    összefüggésbe

6. Harmadikszem-csakra: intellektus, "harmadik szemmel látás"-sal van összefüggésben

7. Koronacsakra: spirituális énünkhöz kötődik.